امروزه موارد استفاده از فناوری NFC در وسایل الکترونیکی به خصوص گوشی های موبایل در حال افزایش است اما به دلیل اینکه ان اف سی در لایه های داخلی گوشی فعالیت میکند، ممکن است شما زیاد آن را مهم در نظر نگرفته باشید.
اما نگران نباشید تیم تحلیل فناوری رزمهر اینجاست تا سیر تا پیاز NFC را برای شما توضیح دهد. اگرچه ان اف سی بیشتر برای پرداخت های الکترونیکی مانند Google Pay، Apple Pay و Samsung Pay استفاده میشود اما ان اف سی قابلیت های بسیار بیشتری دارد. پس بیایید از نمایی نزدیکتر به آن نگاه کنیم.
NFC چیست؟
ان اف سی به معنای ارتباط در میدان نزدیک مخفف عبارت Near Field Communication است که نوعی روش ارتباطی بی سیم، میان دو دستگاه الکترونیکی نزدیک به هم است. بر خلاف بلوتوث که در فاصله های 10 تا 15 متری هم کار میکند، NFC تنها میتواند در فاصله نهایت تا 10 سانتی متری کاربرد داشته باشد. در واقع ان اف سی را میتوان شبیه به بلوتوث دانست با این تفاوت که NFC نیاز به صرف زمان برای جستجوی دستگاه مجاور ندارد و تنها با نزدیک کردن دو دستگاه دارای ان اف سی به هم، انتقال اطلاعات صورت میگیرد. هرچند فناوری nfc نیز میتواند گزینه امنیتی تایید درخواست در دستگاه دوم را داشته باشد.
اطلاعاتی که توسط ان اف سی بین دو دستگاه مانند دو گوشی موبایل رد و بدل میشود، کاملا کد گذاری شده است و فرکانس کاری آن 13.56 مگاهرتز است.
موارد کاربر NFC
پرداخت از طریق ان اف سی:
شاید یکی از مهمترین موارد استفاده از ان اف سی، پرداخت پول باشد. هرچند در کشورمان ایران تا به امروز یعنی اوایل سال 2019 کاربری نداشته است. اما روش پرداخت از طریق nfc بدین گونه است که کاربر، اطلاعات حساب بانکی خود را مانند شماره کارت، رمز دوم و CVV2 را در گوشی مجهز به ان اف سی خود ذخیره میکند و برای خرید، تنها اسمارت فون را به دستگاه ان اف سی خوان نزدیک کرده و فرآیند خرید انجام میشود.
کاربرد NFC در پرینترها
بیشتر گوشی های موبایل دارای اندروید 4.2 به بالا، مجهز به Nfc هستند. اگر پرینتری دارای تکنولوژی NFC باشد، میتوان با نزدیک کردن گوشی موبایل به آن عملیات چاپ را انجام داد. در واقع به جای استفاده از PC و اتصال آن به چاپگر، مستقیم و با استفاده از ان اف سی، میتوانیم تصویر یا فایل خود را چاپ نماییم. مراحل گام به گام استفاده از ان اف سی در پرینتر به صورت زیر است:
برچسب NFC چیست؟
برچسب های ان اف سی، صفحاتی هستند که روی برخی تجهیزات الکترونیکی چسبانده شده و داری قطعات مورد نیاز برای اجرای تکنولوژی NFC هستند. این قطعات شامل آنتن (سیم پیچی ان اف سی)، چیپ کنترلر و نیز چیپ حافظه است. که این مجموه هم به صورت برچسب روی تجهیزات الکترونیکی قرار داده میشود و هم به صورت تگ هایی به حالت دسته کلید میتوان آنها را با خود حمل نمود.
انواع برچسب های NFC:
کاربرد ان اف سی در تلویزیون ها
همانند گوشی های موبایل، بسیاری از تلویزیون های امروزی مجهز به برچسب ان اف سی هستند که با نزدیک کردن گوشی دارای ان اف سی به آن، میتوان تصاویر و یا فیلم های گوشی را به تلویزیون و یا بالعکس انتقال داد. البته برای برخی از مدل ها، برنامه این کار را باید از Google Play دانلود کنیم.
خواندن مطلب زیر را به شما پیشنهاد میکنیم:
استفاده از فناوری ان اف سی در اسپیکرها و شارژ گوشی های موبایل
یکی دیگر از کاربردهای NFC در شارز کردن گوشی های موبایل بدون استفاده از آداپتور و کابل است. به این صورت که صفحه ای که از قبل برچسب ان اف سی در آن قرار داده شده است، با اتصال به پریز برق، میتواند اسمارت فون های دارای قابلیت شارژ با NFC را شارژ نماید. در اسپیکرهای مجهز به ان اف سی نیز، فقط با نزدیک کردن گوشی موبایل به اسپیکر، آهنگ پلی میشود. البته از قبل تنظیمات اجرای آهنگ را در حالت NFC روی موبایل، ست میکنیم.
استفاده از برچسب های NFC در باتری های گروه سامسونگ:
در سال های 2014 به بعد شرکت سامسونگ، در برخی از گوشی های موبایلش همانند گلکسی S5 و گلکسی J5، از فناوری NFC استفاده کرد. که این برچسب های ان اف سی در زیر استیکر باتری قرار داده میشوند. در برخی از مدل ها، برچسب NFC در داخل درب پشت گوشی تعبیه میشوند و در برخی، روی برد تغذیه موبایل. یعنی یک فرستده الکترونیکی را انقدر کوچک کرده ایم که زیر یک برچسب کاغذی جا میشود!
آیا وجود NFC تاثیری روی شارژدهی باتری گوشی دارد؟
خیر. به هیچ وجه. همانطور که در مطالب بالا نیز اشاره کردیم، NFC یک نوع وسیله ارتباطی بدون سیم است که در حالت استفاده درون باتری های موبایل، از نمونه غیر فعال (پسیو) آن استفاده میگردد. در نتیجه هیچ تاثیری روی آمپردهی باتری موبایل یا تبلت و نیز طول عمر آن ندارد.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |